DraagbaarStopcontact.nl | Passie voor mobiele elektriciteit! +31 6 26 03 65 96

Draagbaar stopcontact: object van begeerte – brug naar de vrijheid

Jarenlang is het een droom geweest; het verenigen van mobiliteit van elektriciteit. Gadgets die in je broekzak passen. Foto camera’s zo klein dat alleen James Bond er eentje had. Walkie Talkies, zaklampen, computers, scanners. Allemaal op broekzakformaat in een beperkt aantal devices, en voor de liefhebbers zelfs alles in een. Nu noemen we dat een smartphone. De droom van een paar decennia terug is werkelijkheid, zelfs de norm geworden.

logo-draagbaar-icoon-favicon

Betrouwbare partner voor mobiele elektriciteit

Wat we nog niet hebben opgelost, of gebundeld, is de energie waar al deze apparaten van leven: elektriciteit. Oplaadbare batterijen en accu’s, zijn het minst begeerlijke onderdeel van je gadget. Ze kunnen nog steeds niet zo lang mee. Je smartphone of laptop is in dat opzicht maar ‘beperkt houdbaar’. In moeilijke omstandigheden, wanneer je bijvoorbeeld vertrouwd op je GPS, terwijl je op zee navigeert met je tablet, of tijdens een wandeltocht in de diepste wouden van Zweden, dan is de batterij van je device jouw grootste tegenstander geworden. Met een draagbaar stopcontact heb je een betrouwbare partner in die strijd. In verschillende verschijningsvormen, van aggregaat, naar powerbank, tot het eerste echte ‘draagbare stopcontact’ dat nu wordt geproduceerd.

 

Mobiele stroomvoorziening van de toekomst

In de toekomst zullen draagbare stopcontacten niet meer nodig zijn. Wij zullen devices en apparaten ontwikkelen die zelf stroom verzorgen, duurzaam en onuitputtelijk. Kleding die uit zonne of kinetische energie stroom opwekt die je af kunt tappen met je smartphone. Wearables die lichaamseigen energie gebruiken. Maar hoe lang gaat het nog duren voordat deze apparaten daadwerkelijk autonoom kunnen opereren? Elektrische auto’s moeten ook nog steeds aan de laadpaal, terwijl met zonnepanelen op het dak al sinds de jaren tachtig solar challenges verreden worden, waarbij elektrisch aangedreven auto’s volledig op zonne-energie duizenden kilometers afleggen. Als gezegd, het kan nog wel even duren, en tot die tijd wil DraagbaarStopcontact.nl het platform zijn waar je met al je vragen en informatie terecht kunt. Want mobiele elektriciteit is onze vrijheid. Welkom!

 

energie-toekomst-draagbaar-stopcontact
We horen graag uw mening

Laat een reactie achter

Draagbaar Stopcontact
Logo
Enable registration in settings - general